Vrijwilligers Sint Nicolaaskerk presenteren digitaal

De Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo is voor velen met zijn markante ‘siepeltoren’ een baken in de omgeving. Vrijwilligers ontvangen regelmatig toeristen in het kerkgebouw voor een rondleiding en uitleg. Sinds kort kunnen de vrijwilligers hierbij gebruik maken van een digitale presentatie in de vorm van een televisiescherm dat in de kerk is geplaatst. Op dit scherm wordt de geschiedenis van de Sint Nicolaaskerk door de eeuwen heen digitaal in woord en beeld gepresenteerd. Het televisiescherm met daarop de presentatie is mogelijk gemaakt door de Stichting Sint Nicolaaskerk. Deze stichting brengt financiële middelen bijeen voor het in stand houden en onderhouden van het kerkgebouw.

Van mei tot en met augustus is het kerkgebouw vrij te bezichtigen op woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Een vaste groep vrijwillige gastheren en -dames is dan aanwezig voor ontvangst en presentatie. Steeds meer toeristen en andere belangstellenden weten de weg te vinden naar de Sint Nicolaaskerk. Ook groepen kunnen een excursie boeken in de kerk. Tevens is de kerk beschikbaar voor concerten, exposities en andere activiteiten. Meer informatie over de mogelijkheden en kosten is te vinden op www.sintnicolaaskerk.nl.

• 22 June 2016 | door Redactie