Verbouw en restauratie Sint Nicolaaskerk Dwingeloo

De rijksmonumentale Sint Nicolaaskerk in Dwingeloo zal een aantal ingrijpende veranderingen ondergaan. Die plannen waren er al geruime tijd en krijgen nu hun beslag.

Met de verbouw en restauratie wordt er gewerkt aan een toekomstbestendig gebouw: voorzien van een uitbouw met vergaderruimte, moderne sanitaire voorzieningen, een nieuw podium en een gewijzigde entree. Voortaan betreden bezoekers de kerk weer via de toren.

Zo kan de kerk gebruikt blijven worden door de Hervormde Gemeente én voor allerhande activiteiten. Denk aan concerten en exposities. Daarmee blijft dit monumentale gebouw beschikbaar voor de inwoners van Dwingeloo en bezoekers uit de wijde omgeving.

Door het coronavirus en de maatregelen die daar mee te maken hebben, is er helaas geen mogelijkheid om een fysieke presentatie over de verbouwplannen te geven. Daarom is er een digitale presentatie in de vorm van een film gemaakt. Architect Gerard Brouwer uit Beetsterzwaag tekende voor de ver- en nieuwbouw. Hij laat in de film zien hoe de restauratie, inrichting en verbouw van het kerkgebouw eruit gaan zien. Ook Gert Jan van Muijen, voorzitter van de Kerkenraad Hervormde Gemeente Dwingeloo/Diever en Arie de Muij, voorzitter Stichting Sint Nicolaaskerk, vertellen in de film over de plannen.

Bekijk de film

 

Deze website maakt gebruik van cookies voor statistieken en een goede gebruikservaring. Door het bezoeken van de website aanvaard de cookies. U kunt deze in uw browserinstellingen verwijderen.